Küçük Yatak Odaları Nasıl Dekore Edilir?

Küçük Yatak Odaları Nasıl Dekore Edilir?

Son zamanlarda yapılan binaların çoğu, odalar küçük olacak şekilde tasarlanıyor. Salondan tutunda yatak odasına kadar tüm odalara belli başlı mobilyalar sığıyor. Durum böyle olunca mecburen etkili bir dekorasyon için değişiklik ya da yeniden tasarım yapmak gerekiyor. En önemli dekorasyona sahip olan odalardan biri de yatak odası. Yatak odasını daha ferah ve geniş göstermek istiyoruz.

Aslında birkaç detay sayesinde küçük olan yatak odanıza istediğiniz görüntüyü verebilirsiniz. Renk seçimi, aydınlatma, dolap modeli gibi yatak odanızı tamamlayan ürünleri doğru seçmeniz yeterli olacaktır. İsterseniz o püf noktalar hakkında size biraz bilgi verelim. İlk olarak renk seçimi ile başlayacağız.

1.Renk Seçimi

Yatak odanız küçükse ve duvar rengi olarak, dolap ya da komidin rengi olarak ne seçeceğinize karar veremediyseniz hemen söyleyelim. Pastel tonları küçük oda dekorasyonlarının vazgeçilmezidir. Odayı olduğundan daha geniş ve ferah göstermeye en büyük katkıyı bu renkler sağlar. Koyu renk seviyorsanız aksesuarlarda tercih edebilirsiniz. Ancak çok fazla alanı kaplayan mobilyalarda renk seçiminiz açık renkler olmalı.

2-Dolap Seçimi

Renk olarak dolabınızı pastel tonlarda seçtiğinize göre gelelim hangi boylarda nasıl bir model olması gerektiğine. Eğer mümkünse küçük yatak odası dekorasyonunda dolabınızı gömmeli model olarak alın ya da yaptırın. Odanızın ne kadar büyüdüğüne ve size ne kadar çok alan kaldığına inanamayacaksınız.

Dolabını koymayı düşündüğünüz duvara eğer uygunsa boydan boya gömmeli dolap yaptırmanızı tavsiye ederiz. Çünkü yatak odasında hem kıyafetleriniz hem yorgan, battaniye ve nevresim takımları mevcut. Bunların hepsini sığdırabilmek için çok gözlü dolaplara ihtiyaç olur. Gömmeli dolap yapamıyorsanız yatağınızı kesinlikle bazalı seçmenizi tavsiye ederiz. Dolapta ise içinin genişliğini biraz daha azaltmanız gerekebilir.

3-Yatak Seçimi

Çift kişilik yatağın boyutları genellikle bellidir ona bir şey yapamıyoruz. Ancak yatağınız kesinlikle bazalı olmalıdır. Ayrıca çok yüksek veya çok büyük başlıklı yatak tercih etmemenizi tavsiye ederiz. Yüksek yataklar odayı olduğundan küçük gösterirler. Yatak başlığı ise hem gereksiz yer kaplar hem de şık bir görüntü oluşturmaz.

4-Perde Seçimi

Son zamanlarda moda olan fon perdeleri yatak odası dekorasyonunda da görmek mümkün. Ancak fon perde kalınlığından ve renk koyuluğundan dolayı odanızı dar ve küçük gösterir. Perde seçiminde renk olarak koyu tonları tercih edebilirsiniz ancak fon model olmaması şartıyla. Küçük yatak odası dekorasyonların da perde olarak rustik model ya da zebra model perdeler tercih edebilirsiniz. Bizce en güzel model rustik. Dekorasyonu daha şık ve romantik bir hale getiriyor diyebiliriz.

5-Halı Seçimi

Küçük yatak odası dekorasyonunda halı konusu biraz kişiden kişiye değişmektedir. Odanın küçük olmasından dolayı kimi zaman halı tercih edilmiyor. Ancak siz halı kullanmayı düşünüyorsanız post halılar tam yatak odanız güzel bir tercih olacaktır. Kışın onları kullanırsınız yazın ise daha ince kilimlere geçiş yapabilirsiniz.

Leave a Comment